Welkom bij Cattery van Zummeren
kies links een onderwerp

Over MuisOnze eerste dagen met Muis.

Muis in huis

Donderdag 23 april zijn we Muis gaan ophalen in Didam ruim 1,5 uur rijden maar dat hebben we wel voor dit droppie over! Afijn alle kittens zaten in het reismandje behalve Muis. Iedereen gedag gezegd en op naar het nieuwe huis. In de auto kon ik het natuurlijk niet laten om het deurtje open te doen en met haar te kroelen even eruit gehaald en ze bleef vervolgens heerlijk op mijn arm slapen. Dan maar uit het mandje, vind ik niet erg hoor! Af en toe lag ze heerlijk om haar heen te kijken naar al die voorbij razende bomen en vrachtauto's en geen kik! Zo makkelijk na een tijdje hebben we haar op de leuning tussen de voorstoelen in gezet, daar zat ze prins heerlijk te kijken en bleef heel rustig zitten, wat een makkelijk katje.

Thuis gekomen wilde ze eigenlijk niet haar mandje uit daar hebben we toch maar even geholpen. Hup onder de bank in de hoek, zo hier kunnen jullie niet bij me! De andere katten doen net of er niets in huis bij gekomen is, maar hebben het donders goed door! Tom blijft boven Kim slaapt door in d?r mand en Max komt zo nu en dan neuzen. Muis begint toch te blazen en dan wordt er natuurlijk terug geblazen! We laten de uk helemaal haar eigen gang gaan, wel moeilijk hoor om haar niet op te pakken en lekker te gaan kroelen, maar dit is beter. Muis heeft de leuning van de bank uit gekozen als veilige plek en ligt hier totaal K.O. te maffen, achterpootjes recht naar achter en voorpootjes strak naar voren en koppie ertussen. Heel erg moe van al die indrukken. Eten, drinken en de bak is nog niet in haar koppie op gekomen, we wachten af... ' Avonds hebben we haar in de woonkamer gelaten, maar toen we 1 minuut boven waren begon ze me toch te mauwen! Heel hard, tja voor het eerst helemaal alleen, toch maar even naar beneden om haar gerust te stellen en dat helpt, ze slaapt.

Vrijdag ochtend vroeg op om met Muis het huis verder te gaan verkennen, even op de bak gezet en ja, een plasje. De keuken geheel geïnspecteerd door muis en meteen even gestoft voor ons op al die rottige plekjes waar je niet echt bij kan. De 'kraamvisite' staat voor de deur en dat vindt ze ook helemaal geen probleem, lekker tussen iedereen door stappen en steeds een stapje verder het huis in. Dit gaat echt heel voorspoedig. Max heeft ondertussen duidelijk gemaakt dat hij de opper kat is en dat hij haar wel accepteert. Kim vindt de melk van Muis erg lekker en sneakt telkens naar het bakje als ze de kans krijgt. Ook de brokjes worden gretig door de andere katten op gegeten, zo, dit is OOK voor ons! Het mooie van alles is dat ze hun dure miniblikjes Gourmette links laten staan en de kittenbrokjes prefereren! tja rare wezens katten. Muis wordt steeds baldadiger en heeft de kralen doos ontdekt. Dus voor deze dame maar snel een eigen speeltje gefabriceerd, helemaal geweldig vindt ze het. Ook de andere speeltjes, die dus echt bedoelt zijn voor katten, vindt ze nu wel leuk om mee te spelen. Ze begint nu echt als een kitten druk te rennen, springen en klimmen. Ook de tijdelijke mini bak, die we maar even in de kamer voor haar hebben gezet, is een erg leuk speelplekje.

Op de leuning van de bank in het hoekje achter mijn hoofd is het favorieten slaap plekje voor Muis, dicht bij ons maar wel op zich zelf. Het leek erop dat Muis goed uitgeteld lag te slapen en dat wij ook naar boven konden om te gaan pitten, maar? nog geen minuut boven of de dame begon heel hard te piepen. Ik weer naar beneden met Max in mijn kielzog, die wilde ook wel komen troosten. Ik weer naar boven en ja hoor PIEEEEEEEEP IEEUW MIEUW. Onder aan de trap zat Muis, ze had door dat we dat ding gebruiken om naar boven te gaan en dat daar dus ook nog leuke ruimtes zijn om te verkennen. Hupsend als een konijn kwam ze naar boven geklommen, achter me aan en rond kijken. In de slaapkamer lagen de drie andere kattenbeesten al heerlijk op hun plek klaar voor de nacht. Tot onze grote verbazing klom Muis ook op bed erbij en ging bij mijn voeten liggen, een plek dat nog vrij was. Tom vindt het toch allemaal wel vreemd en zette het op een loeien, ukkepuk heeft er gelukkig niet zo veel van en mauwt terug om contact te maken. Volgens mij gaat dit allemaal heel snel goed komen tussen de katten. Het gaat echt heel voorspoedig, zo snel hadden wij het niet verwacht. Katten kunnen je echt verstelt laten staan. Muis heeft heerlijk bij me geslapen en kroop vanmorgen vroeg zelfs onder de dekens, lekker warm! De hele nacht heeft ze netjes haar behoefte op gehouden en eenmaal beneden meteen de bak op. Vandaag mag ze misschien even aan het tuigje buiten verkennen. Elke dag een nieuwe uitdaging. Helemaal leuk. We zijn echt verliefd op dit murmeltje. Zo'n mooi beestje en zo'n eigenwijs karaktertje helemaal leuk!

24 januari 2009 is Muis geboren bij Cattery "Alles is Liefde" Haar moeder Tess van Pess is een hele mooie moeder poes. De vader van Muis is Ch. Cattractive Columbus een echte stoere kater waar ze haar liefde voor water van heeft mogen erven!
Muis is een echte dondersteen enorm nieuwsgierig en een klauteraar 1e klas (ze klimt zelfs recht tegen de buitenmuur op!) Maar ze is ook de verbindende factor in de groep katten. Ze heeft heel goed door dat Kim bijvoorbeeld een beetje kippig is en schrikt als er ineens een kat naast haar staat, dus Muis mauwt even als ze langs Kim loopt. Haar grote vriend is Max, ze zoekt ook graag steun bij hem. Toen Nino bij ons kwam wonen bleef ze dicht bij Max om "de kat uit de boom te kijken". Nu is ze grote vrienden met Nino (waar ze nieuwe klim technieken van heeft geleerd!.)
Muis is een echt slim poesje, zo kan ze dus zelf de buitenkraan opendraaien om met het water van de tuinslang te spelen.
Muis is een echte kletskous, hele gesprekken in de keuken of boven aan de trap is helemaal haar ding! Aan haar oortjes mankeert ze ook echt helemaal niets, als één van ons thuis komt rent ze al naar de voordeur voordat je ook maar enigszins in de buurt bent! Meteen heel hartelijk begroeten en op de rug om lekker over de buik geaaid te worden.Copyright © 2023 MEINES TRADE
Uw ipadres is: 3.214.184.223