Welkom bij Cattery van Zummeren
kies links een onderwerp
Nino


Nino cq Dwaaszie, Een heerlijke schooier. Hij heeft ons echt uitgekozen een aantal maanden lang zat hij maar voor onze deur naast visite met die vragende blik: "mag ik ook mee naar binnen?" Op een gegeven moment zijn we hem maar eten gaan geven omdat hij er toch wel héél mager uitzag. Tja en toen ging het heel hard vriezen en dus de deur maar opengedaan. Buik vol gegeten en vervolgens heeft hij een paar weken alleen maar geslapen. Door het raam had hij al kennis gemaakt met de andere katten en dat ging in huis eigenlijk meteen goed.

Eten en slapen, de duidelijke kenmerken van een kat, vertegenwoordigd dit rooie ding erg goed. Lust ook alles en vangt regelmatig buiten vissen (helaas uit onze vijver), vogels en muizen.

Nino is een hele grote en mooie kater. Zijn kop lijkt erg op die van een leeuw. Een enorme grote bek waar mijn hand geheel in past. Als je begint met aaien en hij vindt dat je te snel stopt dan pakt hij je hand met zijn poten en bek vast. Alles gaat op zijn elf en dertig bij hem en hard bijten en slaan doet hij nooit. Een zachtaardig beest is het en ondanks zijn postuur is het een enorme bangerik. Door de buur poesjes laat hij zich zelfs wegjagen! Hieraan heeft hij zijn naam Dwaaszie te danken.

Hij wil eigenlijk erg graag samen met je buiten spelen. Samen met Max gaat hij wel eens op stap. Dan heeft hij ook wat meer lef. Deze twee lijken qua karakter erg op elkaar. Ook Nino begrijpt korte commando's erg goed. Komt je altijd met veel blijdschap begroeten als je de deur opendoet en hem roept. We zijn nog steeds benieuwd hoe hij zich verder gaat ontwikkelen. In huis begint hij ook steeds brutaler te worden en buiten verdedigd hij ons stoepje nu ondertussen wel! Als een trotse Leeuw zit hij op het bordes voor de deur over de straat te kijken.

In de korte tijd dat hij nu bij ons is heeft hij ons hart echt gestolen. We zijn erg gek op onze Dwaaszie. Het ritueel van Muis (knuffelen op de deurmat bij binnenkomst) doet hij nu samen met haar. Maar als we wat langer weg zijn geweest is het een groot feest bij binnenkomst, dan staan ze er allemaal!


Copyright © 2023 MEINES TRADE
Uw ipadres is: 3.214.184.223