Voeding & Verzorging
Voeding algemeen
Bij ons krijgen al kitten het droogvoer van Royal Canin. Het voordeel van dit droogvoer is dat de ontlasting minder ruikt en een stukje kleiner is dan als ze alleen vlees voer eten. Het is wel van groot belang dat er altijd vers en voldoende water klaar staat omdat ze geen vocht met het droogvoer binnen krijgen. Bij vleesvoer bestaat het grootste gedeelte uit vocht. Omdat een aantal van onze katten het vlees toch wel erg lekker vinden krijgen ze zo nu en dan een lekker zakje vleesvoer. Erg prettig dat dit tegenwoordig in kleine verpakkingen zit (alhoewel met de club katten die we hier nu hebben een blikje ook meteen op is hoor!)

Katten kunnen je goed manipuleren wat eten betreft… Wij hebben verschillende soorten droogvoer in grootverpakking waarvan we altijd 2 soorten droogvoer open hebben. In een weckpot houden we het voer vers. Zo kunnen ze altijd kiezen welk brokje ze op dat moment het liefst eten. Qua vleesvoer vinden de heren hier Felix erg lekker maar dan wel de stukjes vlees en niet die kleffe paté…

Naast het droogvoer krijgen de katten ook koffie melk. De pakjes kattenmelk van de diverse merken kopen wij niet meer aangezien koffiemelk net zo lekker en goed is voor de katten en een stuk minder duur. Ze krijgen hier zo af en toe wat van en dan een “flinke scheut” zoals je koffie verkeerd maakt. Een ander voordeel is dat we nu ook altijd koffie melk in huis hebben voor visite ;-)

Kittens & voeding
De kittens krijgen bij ons Royal Canin Babycat 34. Het droogvoer staat altijd voor ze klaar. Daarnaast krijgen ze ook Gourmette Gold (paté in het begin en later de stukjes vlees) in alle smaken die leverbaar zijn. In het begin lengen we het vlees aan met water en KMR (Kitten Milk Replacer van de dierenarts) of Babycat milk van Royal Canin. Als de kittens beginnen met bijvoeding kunnen ze nl. nog niet gemakkelijk kauwen vandaar het “papje” van vlees en melk.

Op advies van Lianne Pons van Cattery van Brifety geven we zoveel mogelijk smaakjes als mogelijk. Zo wennen de ukkies aan alles en kan de nieuwe eigenaar strakjes gemakkelijk zelf beslissen wat ze hun kitten willen geven.

Als de kittens wat groter zijn (vanaf 4 maanden) kunnen ze overstappen op Royal Canin Kitten 36. Voor de Brits Korthaar is er ook een speciaal voer op de markt van Royal Canin.

Het lijkt wel of ik voor Royal Canin reclame maak, maar we zijn er zelf erg tevreden over. Op de website van Royal Canin (www.royalcanin.nl) staat erg veel leuke en handige informatie. (ik denk dat ik maar eens om een vergoeding bij ze ga vragen ;-) )

Verzorging van de Brit
De Brit is een heel makkelijke kat in onderhoud…. Wij merken dat ze minder haar verliezen dan onze “huis tuin en keuken katten”. Al onze katten “ harken” we… Een soort metalen harkje met aan weerskanten een fijne of grove kam. Bij de Brit moet je wel uitkijken dat je niet de gehele onder vacht eruit harkt. (tja… ervaring…) Wat het beste werkt tot nu toe is met “klamme” handen de kat wat “ ruiger” aaien en de vingers lekker door de vacht halen. Ook mijn lange nagels vinden de meeste katten erg lekker als ik ze “borstel”

Alle katten worden 1x per jaar geënt en ontwormt en door de dierenarts volledig nagekeken. De wat oudere katten hebben ondertussen ook al een gebits behandeling moeten ondergaan. We hopen nu dat met droogvoer dit bij de andere katten wat langer kunnen uitstellen/voorkomen. (de ervaring zal het leren)

Het geven van een pilletje gaat per kat verschillend. Mijn ervaring is om het zo ontspannen mogelijk te doen maar wel duidelijk laten blijken dat JIJ de baas bent en dat er gebeurd wat JIJ wil zonder de kat bang te maken (te stevig vast klemmen bijvoorbeeld) Op deze manier kan ik nu vrij makkelijk alle katten hier de medicatie toedienen die ze op dat moment even nodig hebben. Ook het in de reismand stoppen doe ik op een rustige doch duidelijke manier. Ik zorg dat de kat op een plek is waar er weinig “wegkruip” plekken zijn, pak de mand en de kat kruipt meestal in de hoek weg. Dan doe ik het mandje erboven op en geef een tikje tegen de kont met op duidelijke toon: “ ga maar”. Tja bij de dierenarts gaan ze zelf altijd meteen het mandje in als ze het weer zien (dat is lekker makkelijk)


In deze categorie zijn op dit moment geen artikelen aanwezig.

Copyright © 2023 MEINES TRADE
Uw ipadres is: 18.206.13.203